Yoga forener krop, sind og åndedræt.

 

Vinyasa Yoga og Recovery Yoga

Undervisningen foregår i FysioDanmarks lyse lokaler, Sdr. Strandvej 10, 1 sal - Helsingør

"Yoga" betyder på Sanskrit, "Forening", af krop, sind og åndedræt. I Yogaens bevægelser og stillinger, hvor din krop og dit åndedræt samarbejder, åbnes døren til dit sind.

Yoga er et samspil mellem åndedræt, muskler, nervetråde, knogler og led. Dette kræver koncentration og dette passiviserer din indre analytiker og dommer, som har travlt med at koncentrere sig og du kan ligepludselig arbejde med din krop upåvirket af egne og andres mening om hvad dig og din krop formår. 


Vinyasa Hold-Yoga(max 4 personer):

Vinyasa Yoga er blid flow yoga, hvor vejrtrækning og bevægelser følges ad i en kærlig intention om at smidiggøre og afstresse din krops bindevæv og styrke dine muskler, led og organer. Denne blide tilgang til åndedræt, bevægelser og stillinger kan medføre meditative fornemmelser i din krop og i dit sind. Disse meditative fornemmelser virker forebyggende mod stress, angst og uro. 

Vinyasa Yoga er perfekt begynder yoga fordi yogaformen inviterer til blid, intelligent og omsorgsfuld bearbejdning af din krops bindevæv, som påvirker og ligger som et spindelvæv omkring dine knogler, led, muskler og organer.


Jeg har valgt at have små hold for at kunne give dig en god oplevelse og tryghed. Med små hold har jeg mulighed for at differentiere i undervisningen og holde 100 % øje med dig og din krop, lave små justeringer og hele tiden høre, hvor du er. Du skal føle dig tryg, set og favnet, så samarbejder din krop bedst. Er du stresset, lider af angst eller generel usikkerhed, er deltagelse på små hold en god ide, fordi deltager/yogalærer-relationen er mere tydelig end på store hold. Jeg skal nok passe på dig. Er du meget stresset eller usikker, kan du starte på Recovery Yoga som er eneundervisning og når du er klar, blive "sluset" ud på de små hold, hvor du hurtigt lærer de andre deltagere at kende.

 

Recovery Yoga(Individuel):

Recovery Yoga er Genopbyggende Yoga, mhb. på forebyggelse og at komme sig efter skader samt optimering af restitution før og efter konkurrence. Jeg har udviklet Recovery Yoga igennem min yoga-erfaring med mennesker, der bl.a har ADHD, stress, uro, angst, kroniske smerter og posttraumatisk stress. Derudover har jeg gode erfaringer med sportsudøvere. Mine egne erfaringer inden for ultraløb i Danmark og udlandet giver mig en forståelse og viden inden for smerter, træning og restitution.


I Recovery Yoga er udgangspunktet altid din egen unikke viden om dine symptomer, dine erfaringer med din krop og dine ønsker for fremtiden. Recovery Yoga er ene-undervisning, hvor dig og din krop definerer undervisningen. Jeg tilpasser øvelserne efter det, som du fortæller mig, både før og undervejs i undervisningen. Der er ingen standardprogrammer i min Recovery Yoga-undervisning. Dit eget unikke program skabes i kraft af vores samarbejde og vores dialog.  


Jeg har valgt at have 3 tilgange alt efter den specifikke problemstilling og har døbt dem:

 

YOGA REHAB: 

Yoga Rehab er yogaøvelser mhb. på genoptræning af nakke, skuldre, lænd, ryg osv. Ledfrigørende bevægelser med respekt for den fysiske skade og det psykiske traume som kan følge med en fysisk skade.


YOGA FLEXIBILITY

Yoga Flexibility er yogaøvelser som genopbygger kroppens fleksibilitet og smidighed efter skader. Specifikke yoga stillinger/stræk af bindevævs/fascia-baner i og omkring det skadet område. Ledfrigørende øvelser mod stive og ufleksible led. Fokus på vejrtrækning.


YOGA REVITALIZING

Restorativ Yoga for stress -og traumepatienter og patienter med kronisk smerte. For Sportsudøvere som vil have optimal restitution før og efter konkurrence. Beroligende og aflastende stillinger af 15 min varighed, støttet af yogablokke og puder. Fokus på vejrtrækning og beroligelse af nervesystemet, beroligende musik og samtale.

 

Recovery Vejrtræknings-Teknik(RVT):

Du vil møde RVT på både holdtræning og ved privat Yoga Recovery konsultation. RVT inviterer til en blid og kærlig observation af din vejrtrækning og en lille intelligent justering af dine forskellige vejrtrækningsfaser. Fysiske og psykiske blokeringer i dit bindevæv og i dit nervesystem er bundet til din hverdags-vejrtrækning og når denne forandres med RVT, kan bundne følelser og spændinger forlade din krop og din Livsenergi(Prana) kan flyde frit og nære alle dine celler med glæde og energi. Følelsen af, over længere tid, at være flad, trist, udmattet, brugt og stresset kan være tegn på at din Prana-strøm er besværet af fysiske eller psykiske traumer.

RVT består af guidede vejrtrækningsøvelser af ca. 5-10 min varighed. Teknikken smeltes også ind i yogabevægelser -og stillinger, dette skærper din koncentration og dit nærvær i bevægelser og stillinger og vi stimulerer den del af dit nervesystem, som genopbygger din krop, samtidig med at vi bevæger os. Dette gør din krop tryg og den samarbejder mere omkring de genopbyggende yogabevægelser. At du jævnligt træner RVT, vil hurtigt implementere sig i din dagligdag i form af øget nærvær på din vejrtrækning og en mere optimal iltoptagelse i din krop og som følge af dette, mindre stress og uro i dit liv.


RECOVERY BETYDER "AT KOMME SIG" OG KOMME VIDERE I LIVET OG GENFINDE NY MENING.

MIN YOGA-RECOVERY-TILGANG TIL DIG TAGER UDGANGSPUNKT I DIN EGEN UNIKKE VIDEN OM DIG SELV OG DIN KROP. RECOVERY ER DIN EGEN INDIVIDUELLE OG PERSONLIGE PROCES MOD ØGET VELVÆRE OG SUNDHED I DIT LIV.

 

 

 
 

VinyasaYogahold(4 pers)

1 session(75 min): 120 kr.

Tirsdag og Torsdag: 17.00 - 18.15

3 mdr forløb sep-nov, se webhop


Recovery Yoga/individuel:

60 min: Ene-undervisning: 500 kr

Genopbyggende yoga - Restitution

Bestil tid på: 2870 3505 

Yoga handler ikke om at kunne nå dine tæer.

Men om hvad du opdager på vejen derned.


Yoga kan være et middel til at skabe flere åndehuller med nærvær i din hverdag.Buddhayoga

KONTAKT BUDDHAYOGA

Mobil +45 2870 3505 Mail@buddhayoga.dk

Yogahold/Recovering Yoga, adresse:

FysioDanmark Søndre Strandvej 10, 1 sal, 3000 Helsingør. Parkering v. FitnessWorld

Tlf: 3212 2000

Følg os

Copyright © Buddhayoga